KraL

GameOWNER
Administrator
Tepki
103

Kemal Sunal karakterleri​

Kemal Sunal, Türk sinemasının en sevilen ve tanınmış oyuncularından biridir. Kemal Sunal karakterleri, filmlerdeki rolleriyle izleyicilerin kalbini kazanmıştır. Komedi yeteneği ve mizah anlayışı ile dikkat çeken Sunal, Türk sinemasına damga vurmuştur.

İşte Kemal Sunal'ın oynadığı unutulmaz karakterlerden bazıları:

1. Şaban - Şaban karakteri, Sunal'ın en ikonik karakterlerinden biridir. İyi niyetli, saf ve biraz da şansızdır. İzleyiciler tarafından Sevimli Şaban olarak nitelendirilen bu karakter, birçok filmde karşımıza çıkmıştır.

2. İnek Şaban - İnek Şaban karakteri, Şaban serisi filmlerde yer alan bir karakterdir. Şaban'ın sıra dışı maceralarını izlemek oldukça komik ve eğlencelidir. İnek Şaban karakteriyle Sunal, seyirciyi gülmekten kırıp geçirmiştir.

3. Güreşçi - Güreşçi karakteri, Kemal Sunal'ın güreşçi olarak karşımıza çıktığı filmlerde yer alır. Güçlü bir karakter olan Sunal, bu rolünde de komedi yeteneklerini sergilemiştir. Seyirciler, onun güreşçi karakterinin komik yanlarını keyifle izlemiştir.
1688323042228.png

Kemal Sunal komedi filmleri​

Kemal Sunal, Türk sinemasının en çok komedi filmi çeken ve komik rolleri en iyi oynayan oyuncularından biridir. Kemal Sunal komedi filmleri, izleyicilerin her daim gülümsemesini sağlamıştır. İşte Sunal'ın başrolünü oynadığı bazı komedi filmleri:

1. Hababam Sınıfı - Hababam Sınıfı film serisi, Türk sinemasının en ünlü komedi serilerinden biridir. Kemal Sunal, bu filmde öğrenci Şaban karakterini canlandırmıştır. Hababam Sınıfı serisi, Türk sinemasını derin bir şekilde etkilemiş ve hala unutulmayan bir klasiğe dönüşmüştür.

2. Sakar Şakir - Sakar Şakir, Kemal Sunal'ın başarılı komedi filmlerinden biridir. Şakir karakteri, sakarlıkları ve komik maceralarıyla izleyicileri gülmekten kırıp geçirmiştir.

3. Şaban - Şaban serisi filmleri, Kemal Sunal'ın en popüler komedi filmlerindendir. Şaban karakteri, izleyicilerin hayranlıkla izlediği ve unutulmaz replikleri olan bir karakterdir.

1688323080639.png

Kemal Sunal film replikleri​

Kemal Sunal film replikleri, izleyicilerin dilinden düşmeyen ve hala sık sık hatırlanan repliklerdir. Sunal'ın filmlerindeki samimi ve doğal oyunculuğu, replikleri daha da unutulmaz bir hale getirmiştir. İşte Kemal Sunal'ın efsaneleşmiş film repliklerinden bazıları:

1. "Düşünmek lazım yardımcı, düşünmek!" - Hababam Sınıfı filmindeki bu replik, Sunal'ın oynadığı Şaban karakterinin ikonik bir repliğidir.

2. "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın." - İnek Şaban filmindeki bu replik, Sunal'ın oynadığı İnek Şaban karakterinin en ünlü repliklerinden biridir.

3. "Benim adım Şener Şen, stadın adı Şehir stad, arabam Mercedes Benz." - Neşeli Günler filminde Kemal Sunal ve Şener Şen'in bir araya geldiği bu replik, sinema tarihine geçmiş ve hala gülmek için izlenen bir sahnedir.

4. "bırakın küçük enişteyi!"

5. "ne mayosu. mayom neyim yok benim."

6. cik cik cik...ben sevda kuşuyam

7. aşk kalbimi yakan bir volkan gibidir
en sevdiğim tatlı kazandibidir.
leyla sev beni sokma müşküle
seninle kaşık atalım iki tabak keşküle.

8. 'çocuklar sakın gelmeyin! tünelin bu ucu b.mb.k bir yere çıktı.'' - Hababam Sınıfı

9. "kalkmıyo diyom kaldır diyo"

10. seni biri doldurmuş.
"yoo, ben kendim doldum."

11. "bir insanın burnu patlıcan dolmasina benziyorsa o insandan korkacaksın."

12. şaban : aaa bizim kumandan şehit olmuş
hüsamettin: dahaa ölmedim çabuk sıhhiyeyi çağırın
şaban : niye yaralı mı var
hüsamettin: aptal ben niye yatıyorum burda
şaban : niye yatıyon uykunuz mu geldi
hüsamettin: hayvan herif görmüyor musun? yaralıyım da ondan çabuk sıhhiyeyi çağırın.

13. "oyleyim di mi? ihhihih"

14. Aha Kafası yarıldı

15. fes başıma fes başıma püskülü ben olayım..

- ahhh duvar başıma, başım duvara!...

16. Çay Yok Bok için

17. bize iki ay çöreği iki ayran

-ayçöreği yok beyefendi

(kıza dönerek)

-çay içer misin? (tekrar garsona) o zaman bize iki ay çöreği iki çay

-ay çöreği yok beyefendi

-(tekrar kıza) peki gazoz içer misin? içersin içersin.. (tekrar garsona) o zaman bize iki ay çöreği iki gazoz

-ay çöreği yok beyefendi

-sizde de hiçbir şey yok!!

18. -lütfücüümm, hepsini yapabiliyorum da bi tek gözlerimden ateş çıkaramıyorum

19. "tencere yuvarlanmış, seninki benden kara"

20. efenim ben nöbetteyken karşıdan boyle bir adam geliyordu.

komutanı olan şener şen

-hoooooooooyt ben adam mıyım?

-değil misin vah vah...

21. aranizda hala el bombasi atmayi bilmeyen hayvanlar var..

- benden bahsediyo..

22. aaaa mülayim sen hiç böyle konuşmazdın!

- bugüne bugün kenefler kralıyım, temiz konuşacak halim yok ya!

23. niyazi:ben biraz hava alıp geleyim.

-karısı: al bakalım zaten başka bişi aldığın yok, akşama aldığın havayı getirde bir güzel tavasını yapayım!

-niyazi:yarım kilomu olsun bir kilomu?

24. -zaten hıyara benziyordun, yoğurdu yedin cacık oldun

25. bak kocacığım televizyon aldık yeni. tamı tamına 3999 lira.

- 3999 lira bu şimdi öyle mi?

- hıı evet

- 4000 lira olsa nasıl alırdık.

26. emir eri ramazan: ne vuruyon be??

süt oğlan şaban: kim vuruyo be!!

ramazan: seen!

şaban: hıhıh evet ben.

27. -salak lafını katiyen kabul etmiyorum, bütün kabahat eşeğin.

28. bekçilik kursunu birincilikle bitiren şaban özgüneş amirinden diplomasını almaktadır:

- zeytinburnu'na verildin.

- zeytini de hiç sevmem başka yer olmaz mı?

- hazrol!! görev kutsaldır!

- evet görev kutsaldır amirim, görevin yeri ve zamanı yoktur. görev zeytinburnunda da olabilir peynirburnunda da olabilir, kireçburnu, arıburnu, danaburnu, çeşme başı! çeşme başı olmaz..

29. ramazan: gider aşkımızı ilan ederiz, hangimizi beğenirse o nigar'ı alır

şaban: öbürü ne alır?

ramazan: öbürünü karıştırma beeee..

30. şimdi ben buraya neden çıktım? niçin çıktım? nasıl çıktım? bunu izaha gerek yok gördünüz, yürüdüm çıktım! ama, çıkmamış da olabilirim. çıkmışsam çıkmışımdır, çıkmamışsam çıkmamışımdır. görünen köy... uzakta değildir buraya çıktıksa sonradan çıkmadık mı dedik? bunlar bi takım uydurma laflardır...
sahi ya ben buraya neden çıktım? kim çıkardı ulan beni buraya?!

31. hepsi bu kadar mı kurban?

evet.

-benimki niye ötekilerden eksik?

onlar sendikalı.

-ben de harranlıyam!

git ulan işine!

-patronda sendikalı herhal. hemşerisini koriy

32. ütfü: paşa dediğin sert bakışlı, dik, mağrur, yiğit, atılgandır. gözleri ateş saçar.

şaban: lütfü bey, ben hepsini yapıyorum da gözlerimden ateş çıkartamıyorum o nasıl oluyor acaba..

33. - Mazlumu getirin bana

34. isminiz ne?

- şaban.

- ay ne değişik isim

- yoo doğduğumdan beri aynı, hiç değiştirmedim.
1688323187194.png

Kemal Sunal, karakterleri, komedi filmleri ve film replikleriyle Türk sinemasının en sevilen oyuncularından biridir. Onun filmleri, izleyicilere gülmekten kırıp geçirecek eğlenceli anlar yaşatırken, aynı zamanda mizahıyla da düşündürmüştür.

Kemal Sunal'ın unutulmaz karakterleri, komedi filmleri ve efsaneleşmiş replikleri, Türk sinemasına damga vurmuş ve genç kuşaklara Türk komedi sinemasının temel taşlarını sunmuştur.

Kendisi efsanevi bir figür olmasının yanı sıra, Kemal Sunal'ın film mirası genç nesiller tarafından hala keşfedilmeye devam ediyor. Onun filmleri, seyirciyle hala güncelliğini koruyor ve kemikleşmiş bir hayran kitlesiyle geniş bir izleyici kitlesine hitap ediyor.

Kemal Sunal'ın karakterleri, komedi filmleri ve film replikleri, her yaştan izleyiciye hitap eden ve Türk sinemasının önemli bir parçası olan yapıtlardır. Onun eşsiz yeteneği ve mizah anlayışı, Türk komedi sinemasının altın çağını temsil etmektedir.

Son düzenleme:
AnaSayfa Kayıt Ol Giriş Yap