Uflee

Administrator
Administrator
Tepki
8

Türkiye’de Et Fiyatları​

Türkiye’de kırmızı et fiyatlarının 2025 yılında önemli ölçüde artması bekleniyor. Kasaplar Odası’nın yaptığı açıklamalara göre, kırmızı etin kilogram fiyatı 1200 TL’yi aşabilir. Özellikle ciğer gibi bazı sakatat türlerinin fiyatlarının da 1000 TL seviyesine ulaşacağı öngörülüyor.

Avrupa Ülkelerinde Et Fiyatları​

Avrupa genelinde et fiyatları ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. 2023 yılına ait verilere göre, 200 Euro ile satın alınabilecek dana eti miktarları şu şekildeydi:

- İrlanda: 20,1 kg

- Kıbrıs: 19,7 kg

- Letonya: 19,6 kg

- Finlandiya: 17,8 kg

- Slovenya: 16,3 kg

- Belçika & İspanya: 15,1 kg

- Avusturya: 15 kg

- Yunanistan: 14,5 kg

- Portekiz: 13,9 kg

- Hollanda: 9,5 kg

- Almanya: 7,8 kg

Bu veriler, farklı ülkelerdeki alım gücünü karşılaştırmaya yardımcı oluyor. Örneğin, Almanya'da 200 Euro ile sadece 7,8 kg dana eti alınabilirken, İrlanda’da aynı miktarla 20 kg’dan fazla dana eti satın almak mümkün.

Küresel Et Fiyat Endeksi​

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), et fiyat endeksini Ocak 2025 itibarıyla 117,7 puan olarak açıkladı. Sığır eti fiyatlarında artış görülürken, koyun, domuz ve kümes hayvanları etinde düşüş yaşandı. Bu değişimler, küresel gıda fiyatlarının dalgalanmasına bağlı olarak şekilleniyor.

Dünya Genelinde Et Emtia Fiyatları​

Dünya Bankası’nın yayımladığı 2024 Emtia Piyasaları Görünüm Raporu’na göre, 2025 yılında küresel gıda fiyatlarının %4 oranında düşmesi bekleniyor. Ancak et fiyatları, üretim maliyetleri, döviz kurları ve bölgesel arz-talep dengesi gibi etmenlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Sonuç olarak, 2025 yılı itibarıyla hem Türkiye’de hem de dünya genelinde et fiyatlarının yükselmesi beklenirken, bazı bölgelerde fiyat dalgalanmaları yaşanabilir. Özellikle ekonomik koşullar ve enflasyon oranları fiyatları doğrudan etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

2025 Et Fiyatları

Konuyu açma sebebim malum ramazan ayına girdik örf adetlerimizde genelde ramazan ayında et yemekleri oluyor. kasaptan et almaya gittim. her kasap ayrı bir fiyat veriyor en düşük kırmızı et fiyatı 580.00 tl den alabildim

Son düzenleme:
AnaSayfa Kayıt Ol Giriş Yap